Lucruri intrigante despre corpul femeilor

Există multe lucruri despre corpul femeilor pe care mulți oameni nu le știu. Nu este vorba că aceste lucruri transformă genul feminin într-unul mai bun decât cel masculin, însă acestea sunt intrigante. Iată ce lucruri intrigante și interesante despre corpul femeilor există!

Ce lucruri intrigante ar trebui să știi despre corpul femeilor?


1. Femeile sunt capabile să formeze atașamente emoționale mai puternice și mai lungi față de bărbați


Femeile au un nivel mai ridicat de oxitocină, cunoscut și ca hormonul fericirii. Acest lucru le permite să dezvolte atașamente mai puternice. Creierul lor este, de asemenea, mult mai dezvoltat în zonele în care sunt prezente sentimente, în special afecțiunea.

2. Urechile femeilor sunt mult mai sensibile la sunet, chiar dacă acestea au adormit


Chiar dacă îți vine să crezi sau nu, aceasta este o trăsătură evolutivă. Motivul pentru care femeile au auzul sensibil este pentru a se trezi imediat dacă aud un copil care plânge.
Din fericire, somnul unei femei este perturbat numai de sunetele înalte, dar acest lucru poate uneori să ducă la sensibilitate și la tulburări de somn.

3. Deși anxietatea poate afecta ambele sexe, femeile tind să se simtă afectate de anxietate mai des


Femeile au un nivel mai ridicat de estradiol, cortizol și progesteron. Acest lucru le face să simtă anxietatea, care nu este întotdeauna un lucru rău. De fapt, femeile au o intuiție mai puternică atunci când există un pericol în apropiere. 

4. Pielea femeilor este mult mai sensibilă la elemente, deoarece nu este la fel de groasă sau uleioasă ca pielea bărbaților


Femeile au o toleranță mult mai mică la radiațiile ultraviolete și multe lucruri pot provoca iritabilitatea pielii, cum ar fi stresul, poluarea și nutriția. Femeile sunt mai predispuse la uscarea pielii atunci când este vremea rece și umiditatea scăzută.

5. Când vine vorba de creativitate, femeile au un avantaj imens datorită modului în care este creierul lor conectat


Creierul este o rețea complexă și, ca toate rețelele, trebuie să rămână conectat pentru a funcționa eficient. Dar studiile au arătat că creierul femeilor are o rețea mai eficientă decât cel al bărbaților, ceea ce le intensifică creativitatea.

6. Femeile sunt mai raționale decât bărbații


O serie largă de teste de inteligență cognitivă și generală au arătat că femeile au un cortex mai gros decât bărbații. Acest lucru înseamnă că femeile sunt mult mai raționale față de bărbații care au un volum mai mare al creierului și sunt mult mai emoționali.

7. Femeile sunt mai puțin rezistente la alcool decât bărbații, pentru că au mai puțină apă în țesutul lor


Lipsa apei face ca organismul femeilor să proceseze mai greu alcoolul înainte de a ajunge în sânge. De asemenea, femeile transpiră mult mai puțin decât bărbații, ceea ce înseamnă că trupurile lor nu se pot răcori la fel de repede.
Nivelul hemoglobinei la femei este, de asemenea, cu 12% mai mic decât în cazul omologilor lor.

8. Este mai dificil să-ți ascunzi adevărata față de femei, deoarece sunt experte în citirea fețelor


Din momentul în care se nasc, femeile au capacitatea de a citi fețele oamenilor și gesturile acestora. Acestea pot interpreta, de asemenea, și tonul vocii oamenilor. Acest lucru le oferă un imens avantaj atunci când vine vorba de interacțiunile sociale, deoarece le permite să fie alfa într-o conversație. 

9. Femeile au un simț al mirosului mai bine dezvoltat


La începuturile umanității, femeile erau cei mai buni colectori, așa că acestea se bazau pe simțul mirosului pentru a alege hrana ce ajuta familia să supraviețuiască. Dar, în prezent, acel simț puternic al mirosului poate fi de folos, de exemplu, pentru a mirosi o floare de la partener.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod